Plastplader giver nyt liv til reaktionstank

Kunde
Snoldelev Vandværk
Industri
Vandværker,
Vand
Vand
Opgavetyper
Renovering,
Fremtiden ser lys ud for den gamle reaktionstank på Snoldelev Vandværk, der efter beklædning med plastplader nu kan leve livet uden utætheder og unødvendige udgifter.

Som formand for Snoldelev Vandværk og bestyrelsesmedlem ved brancheorganisationen Danske Vandværker i Region Øst, er det vigtigt for Jens Andreasen, at vi passer på vores drikkevand og dermed behandler det med omhu.

DSC 0021

Utætheder i reaktionstanken

Snoldelev Vandværk beskriver dem selv som en fødevarefabrik og går derfor meget op i at sikre rent drikkevand til forbrugeren. Efter gentagende utætheder i deres reaktionstank, var de derfor på udkig efter en holdbar renoveringsløsning til deres vandværk.

Reaktionsbassinet hos Snoldelev Vandværk var støbt i beton, og da standen på betonen var okay, dog utæt, var det derfor ikke nødvendigt at skulle udskifte hele tanken. Den bedste og billigste løsning for vandværket var derfor at renovere tanken med vores massive plastplader.

Jens andreasen ny

”Reaktionstanken havde været utæt et par gange, og sidst den var utæt, monterede vi en tynd PVC-liner, men det holdt desværre ikke i ret mange år. Vi undersøgte derfor markedet for en varig løsning, som overholder de høje krav, der er til vores drikkevand, og det var der vi fandt Dansk Plasts renoveringsløsning,”

fortæller formand Jens Andreasen.

02567292efa82077a3347fd80106154d38f9bebd

Ingen udskiftning, blot livsforlængende renovering

Tanken blev beklædt i PEHD-plader, der har en tykkelse på 4 mm, og derfor har en langt bedre holdbarhed og materialestyrke end den tynde PVC-liner, som de tidligere havde. PVC-liner kan nemlig modsat plastpladerne nemt folde og gå i stykker.

Samtidig fik Snoldelev Vandværk en drikkevandsgodkendt og langt mere bæredygtig renoveringsløsning, end hvis de havde valgt den tynde PVC-liner igen eller en helt anden type af renovering. Der er nemlig meget få løsninger i dag til at renovere drikkevandstanke, som både er godkendt til vand og samtidig har en lang levetid.

Løsningen er formand Jens Andreasen også godt tilfreds med “Den fungerer perfekt. Vi har i dag en tæt og velfungerende reaktionstank.”

0F086191-798E-4682-814A-E2CE80017B44
E02ECA1C-A0E3-4614-998C-16C7642E1C27