Livsforlængende plast beklædning af iltnings- og reaktionsbassiner

Kunde
Dalby vandværk
Industri
Vand
Opgavetyper
Renovering,
En livsforlængende plastliner beklædning af iltnings- og reaktionsbassiner var nødvendig for at kunne sikre rent drikkevand fremadrettet.

Drikkevandsgodkendt plastliner var den bedste og mest holdbare løsning for at imødekomme Dalby Vandværk udfordringer med de gamle iltnings- og reaktionsbassiner.

Før og efter plast beklædning af iltningsbassin
Filterkumme-vandværk-inden-beklædning-med-plastliner

Drikkevandsgodkendt plastliner

Bassinernes stand var af ringe beskaffenhed, derfor var den bedst mulige løsning for at livstidsforlænge filterkummerne på en sikker og drikkevandsgodkendt måde, at beklæde dem indvendigt med plastliner.

Iltnings-og reaktionsbassinerne blev beklædt med blå 4mm PEHD-plade med afstandstykke bagved. På den måde har man en ekstra sikkerhed for at det rene vand kun har været i kontakt med drikkevandsgodkendte materialer.

rorforing-drikkevandsgodkendt-plast-erstatning-for-PVC-ror-plastik-stal

Rørføring i plastik

De eksisterende PVC rør var meget medtaget, derfor var en udskiftning nødvendig og blev erstattet med drikkevandsgodkendte plastrør. Plastrør har en yderst veldokumenteret lang holdbarhed.

Derudover blev der indsat flowmålere og nye ventiler, samt aftapningshaner. Aftapningshanerne hjælper til hurtigere og bedre vandprøvekontrol. Dette gør det nemmere for vandværket ved test af drikkevandskvaliteten.

Filterkummer_vandværk_plasliner_beklædning

Ekstra sikkerhed og nemmere vedligehold

Plastens stærke og veldokumenterede egenskaber gør at vedligehold og rengøring af filterkummen er gjort nemmere. De kan efter beklædning af plastik nemt rengøres med en højtryksrenser eller lign. Derudover er manifold og rørføring i bassinerne, aftagelige for nemmere at kunne rengøre og vedligeholde fremadrettet.

Udover den nemme rengøring og vedligehold er man med plast liner sikret mod udefrakommende forureninger.

reaktionsbassin-plastliner-gammel-beton

Vi var på udkig efter en holdbar løsning og efter længere research fandt jeg kun Dansk Plast som havde en drikkevandsgodkendt og langtidsholdbar løsning. Jeg kunne tydeligt fornemme, at de havde stor erfaring og styr på arbejdsgangene. Og jeg har bestemt ikke fortrudt.

Michael, Dalby Vandværk
0F086191-798E-4682-814A-E2CE80017B44
E02ECA1C-A0E3-4614-998C-16C7642E1C27