Renoveret rentvandstank øger forsyningssikkerheden i Kolding Kommune

Kunde
Vester Nebel Vandværk
Industri
Vand
Opgavetyper
Renovering,
Vester Nebel Vandværk var bekymret for utætheder og indtrængning af overfladevand samt grundvand i deres rentvandstank. Tanken var lavet af beton, og de ledte derfor efter en optimal måde at renovere denne på, som samtidig levede op til kravene for opbevaring af drikkevand.
Lejder specialdesignet til brug ved inspektion af vandtanken
3 Rørføring i tanken

Vi blev hurtigt enige om, at betontanken skulle beklædes med drikkevandsgodkendte plastplader, da det på den måde ville sikre, at vandværket kunne forsyne lokalområdet med rent vand uden bekymringer om utætheder i tanken eller indtrængning af forurenet overfladevand.


- Formand Bent Holst, Vester Nebel Vandværk
IMG 2332

Frisk vand til forbrugeren og optimering af vandværkets forsyningssikkerhed

For at optimere vandværkets forsyningssikkerhed blev der sammen med entreprenøren vand-schmidt foreslået at opdele tanken i to dele. Vandværket ville på den måde altid kunne forsyne forbrugeren med rent vand, hvis den ene tank af den ene eller anden årsag skulle stå af.

En ekstra fordel ved den løsning var også, at de nu kan op- og nedskalere deres tankkapacitet efter behov, så de undgår, at tanken indeholder gammelt vand, som ikke bliver brugt.

Ved at beklæde tanken med plastplader var det nemt for os at opdele den i to, da fleksibiliteten i plastmaterialet gør, at vi blot kunne skabe en ny tank inde i den eksisterende betonkonstruktion.

Den første del af betontanken er allerede beklædt med plastplader og taget i brug.


0F086191-798E-4682-814A-E2CE80017B44
E02ECA1C-A0E3-4614-998C-16C7642E1C27