Nyt vandværk - Fra slidte betontanke til nye rentvandstanke i plastik

Kunde
Brørup Vandværk
Industri
Vand
Opgavetyper
Nyetablering,
De eksisterende tanke på vandværket var alle lavet i beton, men tidligere erfaring gjorde, at de helst så sig fri for at bruge det som materiale til de nye rentvandstanke.

Mange forskellige løsninger blev vendt af bestyrelsen, men de valgte til sidst at udvide vandværket og samle hele forsyningen og nedlægge de gamle betontanke.

Udvidelsen af værket krævede nye rentvandstanke, og man ledte derfor efter en fremtidssikker løsning, som overholdte de skærpede krav til opbevaring af rent vand. Derfor var beton ude af billedet og ståltankene krævede

alternativ til ståltank

Et sikkert alternativ til stål

Det var vigtigt at finde et alternativ til stål tanke, da de samlede omkostninger på projekter skulle holdes nede, for at undgå prisstigninger for forbrugeren.

Løsningen med plasttankene gravet ned i jorden, gjorde at udgifterne til vandværksbygningen kunne blive drastisk minimeret, da de ikke skulle huse store ståltanke indendørs. Derudover gav det færre driftsomkostningerne i fremtiden og de var sikret at vandet ville blive opbevaret sikkert.

”Jeg var ude at se et andet vandværk. Det var en højforkromet løsning, de havde valgt, og alt var i rustfrit stål, og det kostede på den anden side af 25 millioner. Jeg mener, jeg har fået godt og vel det samme for en tredjedel og vandet bliver opbevaret i godkendte og sikre løsninger”

plastik-rent-drikkevand-tank.

Drikkevandsgodkendt og fremtidssikret løsning

”Jeg har set billeder fra andre vandværker, hvor tankene har været i grim stand. Med store revner og huller i tanken, hvor der kom diverse småkryb ind,” fortæller driftsleder Arne Schmidt.

Vandværket ønskede derfor et drikkevandsgodkendt alternativ til stål, som kunne laves i specielle dimensioner, så vandværket kunne skræddersyes efter deres ønsker. For driftsleder Arne Schmidt var det desuden vigtigt, at tankene kunne tilgås fra et rent miljø og at der var mulighed for aftapning af vandet. Derudover ønskede han en høj driftssikkerhed og minimalt vedligehold af hans nye tanke.

nyt vandværk-plasttank-rentvand-vandværk

Løsningen med fokus på hygiejne og sikkerhed

Vi leverede tre nye rentvandstanke i massiv, langtidsholdbar PE-plast med en samlet vandkapacitet på 650 m3.

Kapaciteten fordelte vi over tre tanke for at højne sikkerheden for vandforsyningen. Der blev ligeledes indsat en sladrehank, som giver Arne Schmidt besked, hvis der er utætheder. Det skal dog siges, at udefrakommende vand aldrig vil kunne trænge ind i det rene vand, da tanken er dobbelt.

De nye tanke blev gravet ned og lavet således, at enden af tanken kunne tilgås fra en ren kælder for at øge hygiejnen. Ved at nedgrave tankene øges sikkerheden for vandet ligeledes, da jorden hjælper med at holde vandtemperaturen nede. Derudover blev der lagt et dræn under alle tre tanke for at undgå, at der kan stå vand op omkring tankene.

nyt vandværk-stål tank-plasttank

”Jeg har fået en virkelig god løsning til vores drikkevands opbevaring. Alt er gået op i en højere enhed. De små ting, der har været, de er blevet løst og alt det, jeg gerne ville have lavet, det er lykkedes”

Driftsleder Arne Schmidt
0F086191-798E-4682-814A-E2CE80017B44
E02ECA1C-A0E3-4614-998C-16C7642E1C27