Bæredygtig skybrudssikring

Kunde
HOFOR
Industri
Vand
Specialløsninger
Opgavetyper
Specialløsninger, Vand,
Klimaet vil i fremtiden kræve robuste og gennemtænkte løsninger, der kan håndtere skybrud og store vandmængder, og på Horsedammen i Brøndby ville de netop gerne beskytte sig mod de stigende mængder vand.

HOFOR ville derfor anlægge en ny parkeringsplads med speciallavet asfalt, som regnvand kunne trænge igennem og ned i et 2800 m3 regnvandsbassin, som skulle bygges i forlængelse af parkeringspladsen.

HOFOR, som er hovedstadsområdets forsyningsselskab, stod for det overordnede projekt i tæt samarbejde med NIRAS, men de manglede en leverandør til dele af regnvandsbassinet, som havde erfaringer med lignende projekter.

Hos Dansk Plast har vi ekspertise og erfaring inden for fremstilling af buffertanke, faskiner og rørføring, og det er vi glade for at kunne bringe ind i dette projekt.

Underlagsplader, specialbøsninger og specialkonstruerede endeafslutninger til faskiner
DSC 0017

Ekstreme vejrforhold kræver slidstærke materialer

Det lykkedes HOFOR at etablere et system, der ikke blot kan indeholde ekstreme mængder regnvand fra parkeringspladsen, men som ligeledes fungerer som en buffer for omkringliggende kloakledninger, så de ikke bliver belastede ved store nedbørsmængder.

Parkeringspladsen kan som eksempel opsuge 10 liter vand pr. sekund pr. m2 under ekstreme vejrforhold.

Det meste af bassinet blev lavet af plast, og derfor blev det ikke blot en billig, men også bæredygtig løsning for HOFOR, da materialet er utrolig slidstærkt, let at rengøre og kan genanvendes efter behov.

IMG 0763

Vores ekspertise

Vi stod for at specialkonstruere flere produkter til regnvandsbassinet - alt sammen i plast. Vi konstruerede en speciel Ø560 endeafslutning til faskinerne, som sørger for, at vandet bliver ledt videre ned til regnvandsbassinet. Vi producerede derudover 18 specialbøsninger i Ø630, der blev indstøbt i beton.

Under regnvandsbassinet lagde vi desuden 2160 meter underlagsplader i plast, som blev påsvejst 4mm kanter på begge sider, hvilket svarer til 4320 meter kanter. Kanterne havde vi hjemmefra monteret på vores værksted i Esbjerg, hvor vi har en pladestuksvejser, der kan klare op til 6 meter pr. svejsning.

DSC 0013

Drift- og fremtidssikret bassin

Projektet blev fra Dansk Plasts side udført i etaper, da entreprenøren skulle kunne køre med deres tunge arbejdsudstyr på pladsen. Vi fuldførte 5-6 rækker à 120 meter underlag pr. gang.

Den samlede løsning har givet HOFOR et driftssikkert bassin til lave omkostninger, som går forud for fremtidens klimaudfordringer.

0F086191-798E-4682-814A-E2CE80017B44
E02ECA1C-A0E3-4614-998C-16C7642E1C27