Kemikalieresistent og tæt kemitank

Kunde
DIN Forsyning
Industri
Kemi
DIN Forsyning er et multiforsyningsselskab, der bl.a. står for transport og rensning af spildevand i hele Esbjerg kommune og dele af Varde kommune. Selskabet går ind for bæredygtighed, og en del af deres strategi for 2030 er ambitionen om en fossilfri værdikæde, hvor alle råstoffer bruges cirkulært og intet går til spilde.

Som en del af deres grønne profil har de derfor også fokus på at indkøbe nye bæredygtige løsninger, når der skal udskiftes i deres materiel.

Dette betyder fx, at de, når det er muligt, graver deres gamle betonbrønde op og erstatter dem med plastiktanke. Plastikkens fordel er nemlig, at det kan genanvendes, og det spiller godt sammen med virksomhedens strategi.


Kemitank 14

Fra glasfiber til plasttank

Denne gang var det den ene af forsyningsselskabets to glasfibertanke til kemikalier, som var ved at være udtjent og krævede udskiftning. Derudover havde DIN Forsyning behov for at opgradere den til en tank i større størrelse.

Da de efterfølgende undersøgte markedet, viste det sig, at det var en billigere, sikrere og langt mere effektiv løsning at vælge en ny tank i plast.

Plasttanken kan laves i kundespecifikke mål, som gør det let at tage højde for transport, og derudover holder plastik i lang tid, selvom det skal bruges til kemiske væsker, som det var tilfældet med tankene til spildevandsrensning hos DIN Forsyning.

Kemitank 17

Dansk Plast var til rådighed og vi havde en tæt dialog under hele projektet. For os var det vigtigt at have et problemfrit samarbejde, og det må man i den grad sige at dette var.

Vi har fået et produkt i høj kvalitet og med en lang levetid, som lever op til vores skærpede sikkerheds-foranstaltninger.

Carsten Møller Nielsen, Din Forsyning
Kemitank 16

Ekstra sikkerhed og lang levetid

DIN Forsyning fik produceret en dobbeltvægget tank, så de var sikret mod pludselig opstået lækage. Tanken blev desuden konstrueret i PE-plast, så de undgår korrosion, som man fx kan opleve ved stål, når det er i længere kontakt med stærke kemikalier.

Udover at være kemikalieresistent har plast den fordel, at det kan gøres UV-bestandigt og kan stå i næsten alt slags vejr. Plast er desuden et ressourceeffektivt materiale, som kan genanvendes, og produktet går derfor hånd i hånd med forsyningsselskabets 2030-strategi.

DIN Forsyning har nu en god løsning til at opbevare stærke kemikalier, hvor der er fokus på ekstra sikkerhed, høj kvalitet og lang levetid af produktet.

0F086191-798E-4682-814A-E2CE80017B44
E02ECA1C-A0E3-4614-998C-16C7642E1C27