En specialdesignet flydebro produceret i holdbar plast

Kunde
Fanø Kommune
Industri
Specialløsninger
Opgavetyper
Specialløsninger,
Flydebroer er ikke det, vi laver mest af, men vores motto har altid været; kan det laves i plast, så kan vi konstruere det. Vi har ligeledes mange kompetencer i vores medarbejderstab, og derfor kan vi ofte hjælpe selv ved utraditionelle opgaver.

Sønderho Havn sanded til tilbage i 80’erne, og ildsjæle fra støtteforeningen Sønderho har siden 2008 arbejdet hårdt på at få genetableret havnen, så det igen er muligt at sejle ind til Sønderho på Fanø.

Fanø Byråd indgik i 2008 en aftale med foreningen om, at de ville lede og understøtte projektet økonomisk, og Fanø kommune blev derfor bygherre på genetableringen.

IMG 2663

Stabil flydebro i plast og egeplanker

Til havnen manglede de en partner til at konstruere en flydebro på i alt 8 x 3 meter, som derudover skulle kunne klare en belastning på 3,5 tons ud over dens egenvægt.

Vi blev heldigvis udvalgt til projektet og har således både tegnet, designet og produceret flydebroen til Sønderho Havn. Flydebroen blev produceret i plast og derefter beklædt med egeplanker.

Vi designede den desuden med 5 stk. pullert, trækøjer og fortøjningsøjer, som skulle bruges til fastgørelse af flydebroen.

DSC 0045

Et godt samarbejde og resultat

Vores inhouse-kompetencer spænder bredt, og derfor stod vi ikke kun for plastkonstruktionen, men også for beklædningen med egeplanker.

Den færdige flydebro blev herefter søsat i Esbjerg Havn, hvor den lå fortøjet, indtil den blev slæbt til havnen i Sønderho.

Hans Fischer, der har været projektleder på opgaven, har været godt tilfreds med samarbejdet.

Flydebro fanø

“Vi har været glade for samarbejdet med Dansk Plast, som hele vejen igennem projektet har været nemme at samarbejde med, og så har de leveret et godt resultat til tiden, som vi glæder os meget til at vise frem for offentligheden”

Hans Fischer
0F086191-798E-4682-814A-E2CE80017B44
E02ECA1C-A0E3-4614-998C-16C7642E1C27