• Bæredygtighed

Plastik er en vigtig og bæredygtig ressource

Langt flere får i dag øjnene op for, at plast er det bæredygtige valg, når man kigger på livscyklussen for hele produktet.

Ligesom så mange andre går vi selvfølgelig ind for, at man genbruger plasten, så den konstant er i cirkulation. Vi ser det som en kæmpe fordel, at netop dette materiale helt eller delvist kan genanvendes, så vi er med til at minimere udledningen af Co2 i vores produktion.

I en industrimæssig sammenhæng spiller plasten og dens egenskaber ligeledes en vigtig rolle. Plast har nemlig nogle unikke egenskaber, som gør, at den er ideel til brug i både vand-, kemi- og fødevareindustrier.

Sharon mccutcheon oox My S Of RRU unsplash

Udvinding af plastik

Den primære råvare til plast er råolie, men modsat andre produktioner, vil olien i fremstilling af plasten efterfølgende kunne genanvendes til andre formål, før den til sidst bliver til energi på forbrændingsanlægget.

Plast står derfor kun for 5% af verdens olieforbrug.

Fremstillingsprocessen starter med, at den tunge råolie destilleres i et olieraffinaderi, hvor den separeres til lettere olieprodukter, herunder produktet Nafta, som er den afgørende råvare til plastfremstilling. Foruden olie består plast af cellulose, kul, naturgas og salt.

Jason leung Htbc8 Oj N8 EA unsplash

Plastens gode egenskaber

De mange forskellige plasttyper har helt unikke egenskaber, der giver dem hver især en række fordele sammenlignet med traditionelle byggematerialer.

Plast er generelt et slidstærkt og langtidsholdbart materiale, som også er hårdfør overfor kemikalier, og derfor vil det, modsat andre materialer som fx stål, ikke tage skade af kemisk indhold. Derudover er det modstandsdygtig overfor vækst af bakterier og er let at rengøre. Plast er desuden et fleksibelt materiale, hvilket gør det nemt at producere produkter i alle størrelser og former.

Set ud fra plastens lange livscyklus og dens mange gode egenskaber vil det være et bæredygtigt valg til dit næste projekt.

Sigmund a I4 RJ Mw4 I unsplash

Vi går ind for genbrug

Vi bruger plast med omtanke, og derfor benytter vi regenereret plast i de projekter, hvor det giver mening. Ved at genanvende plast minimeres udledningen af Co2, da plasten ikke skal nyproduceres.

Hos Dansk Plast sorterer vi desuden vores egne restmaterialer til genbrug for på den måde at kunne genanvende så meget af materialet som muligt.

Vores plastaffald indsamles i hver sin beholder. PP-plasten sendes derefter til genanvendelse hos Polyloop Plastic Recycling for på den måde at bidrage til en positiv livscyklus for plastikken. Her forvandles det til nye råprodukter, som bruges til et utal af formål.

Vil du vide mere om, hvordan vi arbejder?