Brørup fik nyt vandværk til kun 1/3 af prisen

Kunde
Brørup Vandværk
Industri
Vandværker,
Vand
Vand
Opgavetyper
Nyetablering,
Brørup Vandværk bestod tidligere af to vandværker, et i syd og i et nord, men da det gamle vandværk i syd krævede renoveringen, ønskede de at finde en fremtidssikret løsning.

Mange forskellige løsninger blev derfor vendt af bestyrelsen, men de valgte til sidst at udvide og dermed samle hele forsyningen ved vandværket i nord og nedlægge vandværket i syd.

IMG 0198

Drikkevandsgodkendt og fremtidssikret løsning

Udvidelsen af værket krævede nogle nye rentvandstanke, som kunne erstatte den forsyning, som plejede at komme fra syd. De eksisterende tanke på vandværket var alle lavet i beton, men tidligere erfaring gjorde, at de helst så sig fri for at bruge det som materiale til de nye rentvandstanke.

”Jeg har set billeder fra andre vandværker, hvor tankene har været i grim stand. Med store revner og huller i tanken, hvor der kom diverse småkryb ind,” fortæller driftsleder Arne Schmidt.

De ønskede derfor et drikkevandsgodkendt og stål alternativ, som kunne laves i specielle dimensioner, så vandværket kunne skræddersyes efter deres ønsker. For driftsleder Arne Schmidt var det desuden vigtigt, at tankene kunne tilgås fra et rent miljø og at der var mulighed for aftapning af vandet. Derudover ønskede han en høj driftssikkerhed og minimalt vedligehold af hans nye tanke.

Billede3

Resultatet

Vi leverede tre nye rentvandstanke i massiv, langtidsholdbar PE-plast med en samlet vandkapacitet på 650 m3.

Kapaciteten fordelte vi over tre tanke for at højne sikkerheden for vandforsyningen. Der blev ligeledes indsat en sladrehank, som giver Arne Schmidt besked, hvis der er utætheder. Det skal dog siges, at udefrakommende vand aldrig vil kunne trænge ind i det rene vand.

De nye tanke blev gravet ned og lavet således, at enden af tanken kunne tilgås fra en ren kælder for at øge hygiejnen. Ved at nedgrave tankene øges sikkerheden for vandet ligeledes, da jorden hjælper med at holde vandtemperaturen nede. Derudover blev der lagt et dræn under alle tre tanke for at undgå, at der kan stå vand op omkring tankene.

20201020 143937

”Jeg har fået en virkelig god løsning til vores drikkevands opbevaring. Alt er gået op i en højere enhed. De små ting, der har været, de er blevet løst og alt det, jeg gerne ville have lavet, det er lykkedes”

Driftsleder Arne Schmidt
IMG 0199

Et sikkert alternativ til stål

Plastmaterialet er ligeledes et prisbilligt alternativ til stål, og det var en vigtig faktor for Arne Schmidt, da de samlede omkostninger for det nye vandværk helst skulle holdes nede. Investeringen har ikke betydet prisstigninger for forbrugeren, og den samlede pris er heller ikke til at pege fingre af, fortæller han.

”Jeg var ude at se et andet vandværk. Det var en højforkromet løsning, de havde valgt, og alt var i rustfrit stål, og det kostede på den anden side af 25 millioner. Jeg mener, jeg har fået godt og vel det samme for en tredjedel.”

Den gamle del af vandværket i nord, som stadig består af ældre betontanke, har Arne Schmidt planer om at beklæde med drikkevandsgodkendt plast, og vi glæder os til at stå for renoveringen i fremtiden.

0F086191-798E-4682-814A-E2CE80017B44
E02ECA1C-A0E3-4614-998C-16C7642E1C27